Είναι γνωστό ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, ειδικά σήμερα που η ιατρική τεχνολογία μας επιτρέπει κυριολεκτικά να προβλέψουμε με ασφάλεια το μέλλον της υγείας μας, να διορθώσουμε, να προλάβουμε και να μείνουμε υγιείς. Παρόλα αυτά, το γνωστό, διαδεδομένο Check Up, όπως το έχουμε συνηθίσει στην Κύπρο, περιορίζεται στην αποτύπωση του σήμερα, με τον υπέρηχο και το τεστ κοπώσεως, δεν εμβαθύνει όμως στην ουσιαστική πρόβλεψη του αύριο και μάλιστα απέχει πολύ από αυτό που γίνεται αποδεκτό στις περισσότερες δυτικές χώρες (συμπεριλαμβανομένων των Ευρωπαϊκών Χωρών και των ΗΠΑ). Στο Καρδιολογικό Κέντρο Ζαχαρία Κουννή, παρουσιάζουμε στους εξεταζόμενους τις δύο εναλλακτικές μορφές Check Up, τα προτερήματα της καθεμιάς και εκείνοι επιλέγουν αυτό που θα τους βοηθήσει καλύτερα.

 

Οι ασθενείς με οποιαδήποτε μορφή καρκίνου αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία περίθαλψης σε ότι αφορά την υγεία της καρδιάς και του καρδιαγγειακού τους συστήματος, καθώς πρέπει να παρακολουθούνται τακτικά από ειδικευμένο καρδιολόγο, που γνωρίζει τις διαφορετικές επιδράσεις κάθε κακοήθειας και είναι σε θέση όχι μόνο να τις αντιμετωπίσει, αλλά ουσιαστικά να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του ασθενή.

Οι μέθοδοι, ο εξοπλισμός, οι διαδικασίες της εξέτασης και της διάγνωσης, όλα είναι διαφορετικά στα παιδιά απ’ ότι στους ενήλικες, και είναι απαραίτητο το καρδιολογικό κέντρο να έχει ειδικές μέριμνες για την παιδοκαρδιολογία, όπως το Καρδιολογικό Κέντρο Ζαχαρίας Κουννής. Παρόλη τη σοβαρότητα της κατάστασης, είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι γονείς να παραβλέπουν την υγεία της καρδιάς των παιδιών τους, θεωρώντας ίσως ότι τα καρδιακά προβλήματα δεν αφορούν τις μικρές ηλικίες.

Σύμφωνα με τις στατιστικές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για κάθε 10 άτομα που πάσχουν από υπέρταση, λιγότεροι από 3 θα λάβουν τη σωστή και κατάλληλη θεραπεία. Αυτό συμβαίνει γιατί η πάθηση είναι πολύ διαδεδομένη, παρόλα αυτά η αντιμετώπισή της είναι περίπλοκη και δύσκολη. Ακριβώς επειδή η υπέρταση είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που προκαλεί μεγάλες απώλειες και αναπηρίες στο γενικό πληθυσμό, στο καρδιολογικό μας κέντρο έχουμε επενδύσει στα πιο σύγχρονα μέσα για την αντιμετώπιση της υπέρτασης και ο γιατρός Ζαχαρίας Κουννής αφοσιώνεται συστηματικά στην εκπαίδευση πάνω στο θέμα.

Οι αρρυθμίες αποτελούν μια συνηθισμένη πάθηση, η αντιμετώπιση της οποίας είναι περίπλοκη και απαιτεί ειδικές γνώσεις και εξοπλισμό. Γι αυτό, στο Καρδιολογικό Κέντρο Ζαχαρίας Κουννής, διαθέτουμε ξεχωριστό αρρυθμιολογικό τμήμα, με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές για διάγνωση και αντιμετώπιση των αρρυθμιών.

Η διάγνωση των αρρυθμιών γίνεται με βάση έναν αρκετά περίπλοκο αλγόρυθμο, με ειδικές μεθόδους και μηχανήματα. Η μονάδα βραχείας νοσηλείας του Καρδιολογικού Κέντρου μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε, να καταγράψουμε και να ανατάξουμε αρρυθμίες που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση, αφού μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή των ασθενών.

Επικοινωνία

Βασιλέως Κωνσταντίνου Ά 129,
Λεμεσός 3080, Κύπρος

Τηλέφωνο: +357 25389696
Fax: +357 25736244

Ηλ. Διεύθυνση: info@zkounnis.com

Τοποθεσία